Kwaliteit

Kaashandel van Heeswijk voldoet aan de H.A.C.C.P. (Hazard Analysis Critical Control Points) normen.

Controle bij ontvangst
Alle goederen worden bij ontvangst gecontroleerd op o.a. temperatuur, vorm, gewicht, verpakking, smaak, gebreken, leeftijd, houdbaarheid en natuurlijk kwaliteit.
De temperatuur is hierbij het belangrijkste controlemedium. Te hoge temperatuur kan het vormingsproces van micro-organismen versnellen waardoor de gewenste houdbaarheidsdatum niet wordt gehaald. Voor gekoelde producten geldt een maximum temperatuur van 7 graden Celsius, voor diepvriesproducten een maximale temperatuur van -15 graden Celsius.

Opslag goederen
Goudse kaas & harde Hollandse kaasspecialiteiten: Natuurlijke rijping in een kaas-kelder bij een temperatuur varierend tussen de 10 en 20 graden Celsius. De relatieve vochtigheid is hierbij 60 tot 80%. Buitenlandse kaas, boter, kwark, margarine en toetjes worden opgeslagen in een koelcel bij een temperatuur tussen 1 en 4 graden Celsius. Eieren worden opgeslagen bij een temperatuur tussen 2 en 20 graden Celsius.

Vervoer/transport
Al onze producten worden vervoerd via geconditioneerd koeltransport.

Kwaliteitscontrole
Alle hierboven vermelde zaken worden steeksproefgewijs gecontroleerd. De temperaturen worden steeksproefgewijs m.b.v. temperatuurloggers gecontroleerd en opgeslagen. Ca. 6 keer per jaar wordt door Fennema Food uit Den Bosch een controle uitgevoerd op aanwezigeheid van micro-organismen.