Monchoutaart

Ingrediënten:
250 gram mariekoekjes
200 gram boter
1 eetlepel aardbeienjam
2 pakjes Monchou
150 gram basterdsuiker
1 pakje Klopvast
0,25 dl slagroom
2 zakjes vanillesuiker
1 blikje kersenvlaaivulling
1 springvorm

Bereiding:
Eerst de springvorm invetten. Daarna de koekjes goed verkruimelen met bijvoorbeeld de deegrol. Dan de boter smelten en goed mengen met verkruimelde koekjes en de jam. Dit mengsel verdelen over de bodem van de springvorm en met de onderkant van de eetlepel goed aandrukken. Slagroom, vanillesuiker en de klopvast stijf kloppen met de mixer. Vervolgens de Monchou en de basterdsuiker mixen tot een romige massa. Daarna beide massa's goed vermengen met een houten lepel en voorzichtig verdelen over de koekjes-bodem. Eén nacht in de koelkast zetten en daarna pas de vulling erop doen.